Muziek met een boodschap, optredens met impact! Chosen Gospel Choir is een project van Stichting Chosen Gospel Promotion. Dit energieke black gospelkoor staat onder leiding van de bevlogen Vladimir Pairel. Het koor brengt op onderscheidende wijze black gospelmuziek, met uitstapjes naar andere stromingen gospel. Energieke nummers worden afgewisseld met prachtige ballads.

Vocale kwaliteiten en energie! 

Optredens van het koor kenmerken zich door muzikale en vocale kwaliteiten en een enorme dosis energie. Daar is ook Roel van Velzen van overtuigd. Hij schakelde Chosen Gospel Choir meerdere malen in om zijn backingvocals te doen. Tijdens de Vrienden van Amstel (2010), de Eddy Christiani Award (2011) en Koningsdag op het Museumplein (2013) bijvoorbeeld.

Rugzak met ervaring

Maar dat is niet alles. Tijdens de bruiloft van Xander de Buisonjé (2010) verzorgde Chosen Gospel Choir een spetterend tuinoptreden en tijdens The Voice Of Holland (2010) ondersteunde het koor zangeres Joan Franka. In tv-show Beat The Best (2012) was Chosen Gospel Choir één van de muziekoptredens en tijdens de Top2000 Sing Along in Ahoy (2013) versterkte het koor nummers van Lee Towers en VanVelzen. In de jaren erna werkte Chosen Gospel Choir samen met andere grote artiesten, zoals Sharon Kips (2014 en 2016), Pearl Joan (2015), Hind (2015), Sabrina Starke (2016) en de 3JS (2017).

Groot maar ook klein

Chosen Gospel Choir laat zich niet alleen van haar beste kant zien tijdens grote concerten. Het koor treedt ook regelmatig op in kerken, theaters en feestzalen. Maar ook een festival, personeelsfeest of huwelijk wordt éxtra speciaal met een muzikale bijdrage van Chosen Gospel Choir. Daarnaast is het koor te boeken als backingkoor voor (inter)nationale artiesten tijdens tournees en/of tv-producties.

Vladimir Pairel

Chosen Gospel Choir staat onder muzikale leiding van Vladimir Pairel die zijn sporen in de muziek ruimschoots heeft verdiend. Als 1e altviolist heeft hij in het Amsterdams Promenade Orkest gespeeld. Hij werkte als componist/arrangeur samen met Trijntje Oosterhuis en Total Touch.

Ook was Vladimir dirigent en bandleider bij Gospel Live Experience en heeft hij in die functie samengewerkt met diverse (inter)nationale artiesten. Daarnaast werkte hij mee aan het programma Una Voce Particolare. In zijn geboorteland, de voormalige Sovjet-Unie, heeft Vladimir een grote rol gespeeld op muzikaal gebied. Hij maakte daar deel uit van één van de beroemdste rockbands van Rusland.