Chosen Gospel Choir zoekt mannen!

ed ‘Times New Roman’, ‘Bitstream Charter’, Times, serif; font-size: small;”>Chosen Gospel Choir Rotterdam, 9 augustus 2013

Chosen Gospel Choir zit met een dilemma. Het koor, onder andere bekend van optredens met VanVelzen en televisieshow Beat The Best, heeft nieuwe mannen nodig. Koorlid Laura ’t Hoen uit Tiel (GE) vertelt over het probleem.

“Chosen Gospel Choir is een geweldig gospelkoor. Ik zing er al vijf jaar in en doe dat met veel plezier! Het koor is méér dan een gezellig koor. Zo is het voor mij een mooie manier om met mijn geloof bezig te zijn. Daarnaast krijgen alle leden coaching op het gebied van zang, podiumpresentatie en microfoontechnieken. Je ontwikkelt jezelf dus. We hebben een mooie naam opgebouwd in Nederland door optredens tijdens de Vrienden van Amstel, The Voice of Holland en Beat The Best. Maar ook bij kerken, huwelijken en festivals zijn wij regelmatig van de partij om met enthousiasme moderne gospelmuziek te brengen”, vertelt Laura. Ze is vooral erg blij met dirigent Vladimir Pairel. “Hij maakt van iedere repetitie een happening!”

Probleem
Wat is nu het probleem van Chosen Gospel Choir? “We zoeken zingende mannen! Het vinden van goede zangers die ook nog eens geloven in God en dit graag zingend overbrengen, is nou eenmaal lastig. We hebben een groep met sterke zangers en zangeressen, maar de mannen zijn nu in de minderheid en dat moet veranderen.”

Carpoolen
Laura spoort alle zingende mannen uit Nederland aan om eens te komen kijken tijdens een repetitie. Chosen Gospel Choir repeteert eenmaal in de drie weken op zondag in Vlaardingen. Aangezien het koor leden heeft uit maar liefst vijf provincies, is carpoolen geen punt. “Gezellig zelfs! We hebben leden uit heel Nederland: van Rotterdam tot Utrecht en van Harderwijk tot Tiel. Afstand hoeft geen probleem te zijn. Ik reis een uur enkele reis naar Vlaardingen. Toch vind ik dat geen punt. Ik oefen in de auto mijn partijen en carpool vaak met anderen uit deze omgeving. Zo krijg je een goede band met elkaar”, vertelt Laura.

Wil jij kennismaken met Chosen Gospel Choir? Vraag dan meteen een intake aan in jouw omgeving. Ook ben je meer dan welkom tijdens één van de repetities of optredens van het koor. Neem contact met ons op via de contactpagina.